Iterocon AB förvärvat till Binar-gruppen

Iterocon AB förvärvat till Binar-gruppen

Argynnis Group AB (tidigare Binar AB) har förvärvat Iterocon AB till Binar-gruppen. Iterocon har sedan länge samarbetat med oss kring leveranser av testsystem till fordonsindustrin. Nu ser vi fram emot nya spännande projekt tillsammans.

Iterocon är ett svenskt företag som bedriver utveckling och tillverkning av specialanpassade robusta elektriska kontakter. Bolaget ligger i Göteborg, har fem anställda och omsätter ca 7 MSEK.

”Iterocon har sedan länge varit en viktig leverantör till oss inom ett område som kraftigt expanderat de senaste åren. Att vi nu kan samla våra kompetenser och erbjuda våra kunder detta mervärde känns väldigt stimulerande” Säger Leif Gustavsson, Vice VD Argynnis group AB.

”Vi får nu tillgång till kvalificerad kompetens inom elektronik- och mjukvaruutveckling vilket länge har efterfrågats av våra kunder i kombination med våra robusta produkter. Vi kan nu med Binar-gruppens resurser i ryggen ta åt oss projekt med betydligt större innehåll” säger Sami Lyckman som är en av grundarna av Iterocon.

”Förvärvet är helt i linje med det uppdrag vi har från våra ägare att bygga en koncern med produktbaserade företag med högt teknikinnehåll” Säger Jan Bardell Koncernchef för Argynnis Group AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Leif Gustavsson, Vice VD Argynnis Group AB, tel: 0702-630158

Nyfiken på vårt testsystem? Läs IACs egna ord här >>

Om Argynnis Group AB Argynnis Group (tidigare Binar AB) utvecklar nischföretag med unika produkter och teknologier för professionella kunder. Verksamheten grupperas i tre områden: First Responder Technology (FRT), Binar Handling och Industrial Solutions. Koncernen har ca 260 anställda verksamma i Sverige, Tyskland, Frankrike och Finland.