Om

Improving your productivity

Vi vill vara ditt självklara val av stödsystem för effektiv och kvalitetssäker produktion. Genom vår förståelse av effektiv produktion och egen utvecklingskompetens inom elektronik och mjukvara kan vi enkelt sprida budskapet om effektiv produktion. Genom långsiktigt partnerskap vill vi verka för att öka din lönsamhet och trygga din existens.

I siffror…

600

Effektiviserade fabriker

1000

Arbetsstationer med BPS

5000

Utvecklingsprojekt

1000

Konstruerade kretskort

80000

Uppätna knäckebröd

Vi vill kvalitetssäkra och effektivisera din process

Alla vinner på en effektiv och kvalitetssäker produktion: dina kunder blir nöjdare av högre kvalitet och snabbare leveranser, du ökar din lönsamhet, dina medarbetare får en bättre och stressfri arbetsmiljö och miljön tjänar på reducerade lager och mindre kassation. Därför har vi skapat BPS, Binar Production System, för att ge dig smarta produktionstekniska-verktyg, testade och klara att användas, så du kan fortsätta fokusera på det som du är bra på.

Gå till produktionssystem
triangle_09

Några av våra kunder

Vill du veta mer?

Fyll i ditt telefonnummer nedan så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

Vi utvecklar och anpassar lösningar efter dina behov

Med egen utvecklingskompetens inom industriell elektronik och mjukvara, och till skillnad från ett rent automationsbolag, god kunskap om produktionsteknik, kan vi ligga i framkant med innovativa lösningar och snabbt ta fram smarta verktyg efter dina behov. Med många färdiga lösningar och egen verkstad kan vi korta utvecklingstiden och ge dig en kostnadseffektiv lösning.

Gå till kundanpassning

Get social with us!

Binar kommer från ”Binär”

Binar kommer från ”Binär”, binära tal, ettor och nollor du vet. ”Binär Elektronik i Trollhättan” hette vi från början, men när vi blev internationella och på nätet försvann prickarna från ”ä” och vi blev Binar helt enkelt. Även om det är snart 20 år sedan kallar kunder oss fortfarande för Binär, men det tycker vi bara är kul, det är ju vårt arv.

Vi ingår i Binar-gruppen

Vi ingår i Binar-gruppen. Därför det kan hända att du även förknippar oss med lyftutrustningar och pressautomation. Vi är en del i Argynnis Group och är hela gruppens utvecklingspartner. Förutom att utveckla våra egna produkter utvecklar vi elektronik och mjukvara för att styra ergonomiska lyftutrustningar, följsamma plåtväxlare, effektiva IR-ugnar och blåljus och sirener i utryckningsfordon. Ändra fram till 2007 var vi en del av moderbolaget, sedan bröts verksamheten ut och vi blev ett eget dotterbolag. Vi ägs av det långsiktighetsfokuserade, familjeägda investmentbolaget Pomona.

Våran story

Två unga tekniker startade Binar redan -84 med en vision om att utveckla industriella elektroniska verktyg för att effektivisera produktion. Året därpå lanserar vi vårat första egna styrsystem, BiFas. Vi koncentrerar verksamheten till utveckling och försäljning av egna styrsystem – det lägger grunden för fortsatt expansion.

Start

1984

Vi introducerar produktserien LP (Lean Production) och LPS (Takt- och Andonsystem)

2005

Vi tar fram ett Stand Alone Pick to Light-system tillsammans med Scania

2006

Vi lanserar en ny generation produkter LP300 och system för Pick to Light samt digitala instruktioner

2010

Vi levererar Andon-system till drygt 800st arbetsstationer på Volvo Car

2013

Vi lanserar BPS, Binar Production System, ett fullskaligt MES-system

2016

Vi lanserar testsystem för att kvalitetssäkra montage av elektriska inbäddade system, och blir därmed global leverantör till Volvo Car

2017

Vi utökar vårt kundregister och ser många möjligheter även utanför den tillverkande industrin

2018

Vi släpper trådlöst testsystem

2020
ISO_9001_ISO_14001_W

Vi jobbar aktivt med kvalité och miljö

Vi är certifierade enl. ISO 9001 och ISO14001. Och har vart ända från start. Vi strävar alltid efter att minimera både vår egen och din miljöpåverkan genom våra produkter och tjänster. Bra kvalité innebär för oss att vi uppfyller eller t.o.m. överträffar dina förväntningar. Fråga gärna oss för mer info.

Vi tar ansvar

Vi tar emot dina uttjänta produkter enl. Förordning (2014:1075) om producentansvar för elutrustning. Och tar ansvar för att våra förpackningar återvinns genom att va anslutna till FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

recycle